Dijital Pazarlama Nedir? Geleneksel Pazarlamadan Farkları Nelerdir?

dijitalpazarlama
 

Dijital Pazarlama, pandeminin etkisiyle günlük hayatımızda da kendisine yer edinen bir kavram haline dönüştü. Aslında pazarlama faaliyetinin dijital ortama taşınması dijital pazarlama kavramını çıkarmıştır. Peki, bu dijital pazarlama nedir ve geleneksel pazarlama yönteminden farkları nelerdir? Gelin bu soruların cevaplarına birlikte göz atalım.

Dijital pazarlama nedir?

1990’lı yılların başlarından itibaren gelişen teknolojiye ayak uydurmak için pazarlama faaliyetleri de yavaş yavaş değişmeye başladı. Bunun sonucu olarak da dijital pazarlama doğdu. Dijital pazarlama, kendisini geliştirmek ve büyümek isteyen birçok marka, şirket ve firmanın öncelikle başvurduğu bir alandır. Kısaca özetlemek gerekirse, dijital pazarlama, kişilerin veya kurumların, ürün ve hizmetlerini satabilmek için SEO, sosyal medya, mobil uygulamalar ve e-mail gibi kanalları kullandıkları bir pazarlama çeşididir.



Dijital Pazarlama ile Geleneksel Pazarlama arasındaki en önemli farklar
 

Yukarıda da bahsettiğim gibi dijital pazarlama artık sektörün büyük bir kısmını eline geçirdi. Geleneksel pazarlama da özellikle bazı yaş grupları için etkisini yitirmiş gibi duruyor. Gelin bunun sebeplerini dijital pazarlama ile geleneksel pazarlama arasındaki farkları gösteren aşağıdaki tablomuzda inceleyelim.





Tablodan da anladığımız gibi dijital pazarlama teknolojinin gelişmeye devam etmesiyle birlikte daha da geniş çevrelere yayılacaktır. Çünkü tam anlamıyla teknolojinin ve dijital pazarlamanın aynı doğrultuda devam ettiğini söyleyebiliriz. Geleneksel pazarlamaya ise en azından teknolojinin geliştiği yerlerde belli bir süre sonra pek rastlayamayacağımızı öngörebiliriz. Bu da bizi aslında en başta belirttiğimiz noktaya getiriyor. Eğer bir kişi veya kurum işini büyütmek istiyorsa dijital pazarlamanın bütün nimetlerinden yararlanmalıdır. Bunun için de kişi ya da kurumlar dijital pazarlama konusunda ya kendilerini geliştirmelidir ya da bu konunun uzmanlarından bir danışmanlık almalıdırlar. Eğer siz de işinizi geliştirmek istiyorsanız ve dijital pazarlama konusunda pek bir bilginiz yoksa bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin😊 

Danışmanlık hakkında bilgi almak için: Earnado ile İşinizi Kafanızda Değil İnternette Büyütün! 

Umarım yararlanabileceğiniz bir içerik olmuştur. Başka yazılarda görüşmek dileği ile😊


Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş. Peki her sektör için ileride dijital pazarlama kullanılmak durumunda mı olunacak acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Her sektör olmayabilir ama çok büyük bir kesimi dijital pazarlamayı kullanmak durumunda kalacaktır.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

COBOL Nedir? En Önemli Özellikleri Nelerdir?

SEO Nedir? 7 Adımda SEO Uyumlu Bir İçerik Nasıl Yazılır?